Cruciade moderne si oameni obositi

Cruciade moderne si oameni obositi

Imi place sa cred ca sunt ATEU. Cateodata mai las gura sa spuna ”off doamne” , chiar daca probabil nu inseamna nimic. Cu privinta la ceea ce se intampla in romania, tind sa cred ca oamenii (in speciaal cei batrani) sunt prea obositi sa mai puna piciorul in prag.

”Pff ce bonlava sunt… ma duc la popa sa treaca peste mine si asa o sa imi revin.” – si asta ar fi un citat de la o batranica pe care inca mi-o amintesc.

Prefera sa mearga la popa sa ii dea 2 lei, in loc sa mearga la un doctor. De aici incep sa dezbat gandurile mele cu privire la aceasta ”prostie”. Nu spun ca e rau sa ai credinta, sa crezi in ceva. Dar sa crezi atat de mult, sa orbesti, sa te lasi injectat de atata ”oboseala” nu e bine. In 2012, eram acolo. Eu si nenea cu barba din cer…eram cei mai buni prieteni.

Asta pana cand am venit o data in concediu in Romania, sa vad pe toti stalpii din Botosani, postere semnate de catre nu stiu ce manastiri si catedrale de pe acolo, sustinand: Candidatul X e cel mai bun om, votati pe el ca e omu lu’ dumnezeu, canditatul Y e cu satana nu e da-l nostru!!!

Si UE asta care este el UE, are mai multa incredere in finantarea super-mega-catedralelor decat in cei care construiesc autostrazi sau restauratorii edificiilor culturale care se transforma in ruine pe zi ce trece.

Este strigator la cer ce se intampla in Romania. De aceea lumea pleaca in strainatate. Muncim in strainatate ani la rand ca in fiecare an sa facem cate ceva pentru gospodaria de acasa. Cand ne intoarcem, tot ce am facut de cand am plecat, este vechi, stricat, demodat, fara sens. As avea multe de spus, pe mai multe teme, insa nu vreau sa va deranjez prin exprimare. Atat pentru acum. Fi-ti pe faza!!!

2 Comments

  1. Eu cred in Dumnezeu si vorbesc zilnic cu el. Bine, nu-mi raspunde, dar stiu eu ca e undeva pe acolo. In schimb, nu imi pun sperantele in puterile unui preot. Treburile astea cu popii care pot face minuni sunt chestii de evul mediu.

1 Trackback / Pingback

  1. Rosu - Culoarea coruptiei in Romania ⋆ La Gramada

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.