Disparitia motoarelor Diesel problema internationala!

„S-a terminat cu autovehicolele diesel” anunta comisarul european Elizabeta Bienkowska in cadrul unui interviu recent acordat Bloomberg.  „Cred ca in cativa ani acestea vor disparea complet. Este o thenologie care apartine trecutului” a afirmat poloneza.

Si uite asa orasele germane pot interzice circulatia autovehiculelor diesel vechi, pentru a reduce nivelul de poluare a anuntat Tribunalul administrativ federal din Leipzig. In hamburg deja au fost montate 100 de semne de circulatie care informeaza soferii de noile reguli si ofera rute alternative.

In timp ce masinile pe benzina polueaza mai mult, masinile diesel emit noxe care sunt responabile pentru mai multe boli. Avand in vedere acest aspect, comisia europeana obliga statele membre sa ia masuri pentru reducerea poluarii in orasele mari. Astfel mai multe state printre care si Romania risca sa fie sanctionate ca urmare a nerespectarii acestor norme.

Comisia Europeană estimează că peste 400.000 de oameni mor prematur în fiecare an din cauza poluării și a emisiilor de oxid de azot.
Cam asa arata cifra deceselor cauzate de poluarea excesiv.

  • Italia (79.820 de decese)
  • Marea Britanie (52.240)
  • Polonia (48.690)
  • Franta (45.840)
  • Romania (19.947).

Comisia Europeana a castigat dreptul de a amenda producătorii auto cu pana la 30.000 de euro per autovehicul cu probleme şi sa ceară rechemari in service ca parte a unei supervizari mai centralizate a pietei.

Cei de la Evercore ISI arată că industria auto ar avea de platit pana la 17 miliarde de dolari pentru a oferi solutiile hardware si software pentru masinile pe motorină vechi, care poluează.

In alta ordine de idei producatorii masinilor electrice nu sunt chiar atat de afectati de aceste decizii. Ba dimpotriva ei chiar asteapta cu nerabdare o cerere mult mai mare de masini electrice.

Un bun exemplu ni-l dau cei de la Toyota care este pregatita pentru aceasta  schimbare şi din 2020 o să aiba mai multe masini electrice 100%.

Dl. Kuzumaki spune că Toyota are mai multe patente pentru baterii decat orice altă companie. “Suntem foarte aproape să lansam maşini cu noile noastre tehnologii şi când se va intâmpla asta vom avea un avans comparative cu concurenţa noastra”.

Apocalipsal masinilor cu motoare diesel se apropie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.