Social Media – Curatenia de vara – Facebook

Cel putin eu sa imi fac curatenie in social media daca voi nu vreti.

Nu prea urmaresc noutatile din lumea social media sau online insa acum cateva zile am auzit ”din greseala” la radio despre scandalul in care a fost implicat Facebook. Facebook si toate aplicatiile  acestuia colecteaza date despre useri.

Stirea asta ma cam pus pe ganduri si cred ca ar fi bine sa urmam sfatul de a ne face curatenie pe conturile unde cochetam.

Dezinstalarea aplicatiilor pe care nu le folosim si retragerea permisiunilor acordate ar fi unul din primii pasi. Stergerea „prietenilor„ pe care nu ii cunoastem. Cam astia ar fi primii doi pasi pe care ar trebuii sa ii facem cel putin pentru a impiedica scurgerea de date personale.

Am citit pe un blog ca un cercetator a facut o aplicatie numita ThisIsUrDigitalLife, telul acesteia fiind de ati calcula profilul psihologic. 270.00 de useri au folosit aplicatia. Implicit dandu-i acelui cercetator toate datele publice al fiecaruia dintre cei sus numiti. Datele culese au fost vandute unei firme C.A.

Cea mai rea parte este ca aceasta aplicatie se inradacineaza atat de mult de tine incat aduna date si despre prietenii tai si prietenii acestora. Si uite asa, 220.00 de profiluri s-au transformat peste noapte in circa 50 de milioane de dolari. Toti acesti bani fiind profit pentru firma C.A. Curatati mizeria din social media cat mai repede cu putinta. Eu o sa ma ocup chiar astazi de aceasta problema. Voi ce pasi veti urma? Daca gasiti o medoda buna de a scapa in masa de aceasta problema, comentati mai jos! Atat pentru acum! Fi-ti pe faza!!!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.